Корзина
115 отзывов
+380505813694
  • kitchen4you
  • Статьи
  • Грамотне планування кухні надихає на найкращі кулінарні подвиги!
Контакты
kitchen4you
Наличие документов
Знак Наличие документов означает, что компания загрузила свидетельство о государственной регистрации для подтверждения своего юридического статуса компании или физического лица-предпринимателя.
+380505813694MTS
+380734067636LIFE
+380961475090KYIVSTAR
Александр
УкраинаХарьковская областьХарьковул. Героев труда, 7 ТРЦ Караван
Карта

Грамотне планування кухні надихає на найкращі кулінарні подвиги!

Грамотне планування кухні надихає на найкращі кулінарні подвиги!

Функціональность це основа ідеального дизайну приміщення, в якому ви будете проводити багато часу кожен день - готуючи кулінарні шедеври і насолоджуючись їх чудовим смаком. А, щоб ваше перебування на кухні було комфортним і зручним, почнемо з основ.

 Про що ви думаєте в першу чергу, коли мова йде про планування кухні? Правильно, про її функціональності! Це основа ідеального дизайну приміщення, в якому ви будете проводити багато часу кожен день ― готуючи кулінарні шедеври і насолоджуючись їх чудовим смаком. А, щоб ваше перебування на кухні було комфортним і зручним, почнемо з основ.

 

 

Рабочий треуголник ― основа при планировке кухни Перший в нашому списку ― робочий трикутник.

 Розкажімо по секрету, правильне планування трьох його точок дозволить заощадити і час, і зайве пересування протягом багатьох років. Наш трикутник об'єднує три важливі зони ― приготування їжі, зберігання продуктів і миття. Коли ви збираєтеся спекти найкращий у світі яблучний пиріг, вам потрібно переміщатися між трьома місцями ― холодильником, звідки ви дістанете продукти, раковиною, де потрібно буде їх помити, і духовкою, куди ви відправите форму з тістом в кінцевому підсумку. Уявіть, що ці три стратегічно-важливих точки з'єднуються невидимими лінями в трикутнику. Це ― серце дизайну вашої кухні. Ідеальний варіант ― кожна сторона має близько чотирьох кроків у довжину, але не більше дев'яти. Звичайно ж, крім цього, вам знадобиться простір для приготування їжі, наприклад, для нарізання продуктів, і найбільш ефективне місце для нього знаходиться саме в нашому робочому трикутнику. Це може бути окремий стіл або стільниця між зонами для приготування та зберігання їжі.

Организаци пространства на кухнеКрок два ― техніка та кухонні меблі.

Вам потрібно вирішити, якою технікою ви збираєтеся користуватися на кухні. З правилом робочого трикутника ви вже знайомі, але варто пам'ятати, що холодильнику не місце біля батареї, так як йому доведеться працювати в умовах підвищеного навантаження через тепле повітря, яке буде надходити від включеної батареї. Якщо ви хочете поставити острів (стільницю з електроприладами) посередині кухні, стежте, щоб він не блокував зону робочого трикутника. Електропостачання для острова можна провести під підлогою, якщо ви переробляєте кухню з нуля. Кухонну плиту можна розташувати безпосередньо в острові, таким чином, заощадивши простір.

Подумайте, що ви хотіли б зберігати на кухні, і як ви будете використовувати вашу кухню. Комори і шафи, розташовані під стелею ― відмінне рішення для максимального використання кухонного простору.
Стільниці необхідні, як для приготування їжі, так і для розміщення розумних електроприладів, наприклад, комбайнів, тостерів, блендерів, кавоварок і мікрохвильових пічок. Стільницю також можна використовувати в якості обіднього столу, особливо зручно, якщо вона буде зроблена у вигляді барної стійки. Простір під стільницею може залишатися вільним або його можуть зайняти функціональні шафки.

Існують чотири основні варіанти кухонного планування:

Планирование кухни

"Г-подібний" ― має шафи уздовж однієї з двох сусідніх стін або її частини; у великому приміщенні такий варіант дозволяє створити додатковий простір для їдальні прямо на кухні; цей макет передбачає досить вільного місця для зберігання і переміщення, і тому ідеально підходить для великої родини;

 

 

 

 

Планирование кухни

 

  "Лінійний" (двох лінійний) ― модулі розташовані вздовж однієї (двох) протилежної стіни вузькою кухні; простір може бути обмеженим, але стіни приміщення використовуються по максимуму, щоб кухня була більш функціональною;

 

 

 

Организаци пространства на кухне

"П-подібний" ― шафи стоять у трьох стін; у великому приміщенні одна сторона може бути використана в якості барної стійки; в невеликій кухні даний варіант забезпечує максимальну функціональність роботи шафок і використовуваних приладів; проте кількість людей, які перебувають на кухні одночасно ― обмежена; холодильник при такому плануванні найкраще ставити поруч із вхідними дверима;

 

 

 

Планирование кухни

Острів ― як правило, використовується або у великих кухнях, або в якості елемента дизайну в маленьких; у разі якщо електроприлади розміщені на острові ― теорія робочого трикутника не використовується; проте дизайн передбачає складні переходи між робочими зонами.

 

 

 

Правильне планування кухні ― запорука зручності одного з найважливіших приміщень в будинку. Тепер, коли ви знаєте всі основні моменти ― ви з легкістю зможете зробити своє життя ще більш комфортною!

facebook twitter

Hafele Украина

Предыдущие статьи